Toegang tot licentie aanvragen

Een bedrijf kan één of meerdere licenties (met daarin collecties) hebben in NEN Connect. Bijvoorbeeld een maatwerkcollectie gecombineerd met een standaardpakket. Afhankelijk van de keuze van de beheerder heeft een gebruiker wel of niet automatisch toegang. Indien een gebruiker geen toegang heeft, kan hij deze wel aanvragen.

Toegang aanvragen

Via "Home", "Aanvragen" en "Mijn profiel" kan een gebruiker zien tot welke collecties nog toegang aangevraagd kan worden.

licentieaanvragen_gebruiker

In het licentieoverzicht kan een gebruiker zien tot welke licenties toegang aangevraagd kan worden of al aangevraagd heeft.

licentieaanvragen overzicht_gebruiker
pop-up_licentie aanvragen_gebruiker

Als er toegang aangevraagd wordt ontvangen de aanvrager en beheerder(s) een bevestiging via e-mail.

Openstaande aanvragen

Een beheerder ziet op de 'Home' gelijk of er aanvragen staan die nog verwerkt moeten worden.

Een gebruiker (en beheerder) ziet deze via "Aanvragen".

openstaande licentieaanvragen

Op "Aanvragen > Licenties" kan iedereen de openstaande aanvragen binnen het bedrijf. En beheerders hebben hier de optie om aanvragen ofwel goed of af te keuren. Hier staan ook de eerder afgehandelde aanvragen.

Standaard worden de aanvragen van de afgelopen maand getoond, maar deze kan ook aangepast worden naar week, kwartaal of jaar.

openstaande licentieaanvragen overzicht_beheerder

Aanvraag beheren

Een beheerder kan meerdere aanvragen tegelijk of één voor één goedkeuren of afkeuren. De aanvrager(s) krijgt een mail van de goedkeuring of afkeuring. Indien goedgekeurd, is de licentie direct in te zien door de gebruiker(s).