Release notes augustus 2020

Om het gebruik van en beheren met NEN Connect nog makkelijker en eenvoudiger te maken, hebben wij een nieuwe release uitgerold. Naast een aantal bugfixes zijn er ook enkele verbeteringen doorgevoerd in NEN Connect.

Hoe kunnen wij NEN Connect nog verder verbeteren?
Wij blijven NEN Connect doorontwikkelen. Er vinden regelmatig nieuwe releases plaats. Wij luisteren daarbij graag naar uw wensen en blijven ons continue inzetten voor verbeteringen en uitbreidingen die bijdragen aan het slimmer werken met normen.

Met vriendelijke groet,
Het NEN Connect team
nenconnect@nen.nl


+ Zoekfilter voor de status van normen teruggezet

In de vorige release waren wij overgestapt op het overzichtelijk groeperen van de verschillende versies van de norm. Hierbij hadden wij de zoekfilter voor de status verwijderd (actueel, ingetrokken en ontwerp). Op veler verzoek van klanten hebben wij het weer mogelijk gemaakt om zoekresultaten te kunnen filteren op "ingetrokken". Hiermee vindt u normen waarvan alle versies ingetrokken zijn.  

NEN Connect_filter_ingetrokken_resultaten

+ Sortering zoekresultaten verbeterd

Het zoeken naar verschillende subdelen van normen gaf soms een onlogische volgorde van resultaten. Met de nieuwe release is dit verbeterd en worden de subdelen in de juiste volgorde getoond.

+ Nieuwe rapportage

Beheerders hebben nu een nieuwe rapportage tot hun beschikking waarmee ze kunnen zien welke normen er gebruikt worden. Niet op documentniveau zoals in "Document met downloads", maar cumulatief van alle verschillende versies van een norm. Het nieuwe rapport heet "Downloads per norm" en is te vinden onder "Mijn bedrijf > Rapportages". Ook voor dit nieuwe rapport kunt u zich inschrijven om deze automatisch, periodiek te ontvangen.

+ Maximum op het inwisselen van gebruikers per licentie

Voor elke licentie is het maximum aantal gekoppelde gebruikers dat ingewisseld kan worden per jaar beperkt tot 10% van uw maximum aantal gebruikers. Hiermee is het verwijderpercentage nu gelijk met dat voor uw normen. 

  • Alle licenties krijgen dit percentage automatisch toegekend.
  • Het percentage staat automatisch op 10% (naar boven afgerond).
  • Minimum aantal gekoppelde gebruikers dat ingewisseld kan worden is 1.
  • Hat aantal te verwijderen gebruikers telt per contractjaar. Maar zal in eerste instantie gaan tellen van lancering tot de contractdatum.
NEN Connect_max aantal inwisselen gebruikers