Licenties beheren

Als beheerder kunt u de licenties van uw bedrijf inzien en wijzigen.

 Via "Mijn bedrijf > Licenties" ziet u welke licenties u binnen NEN Connect heeft. Als u op de naam van een licentie klikt, komt u bij de licentiedetails.

Welke licenties uw organisatie heeft, bepaalt wat u kunt doen in NEN Connect.
Een licentie bevat parameters over het aantal gebruikers binnen uw organisatie en het aantal normen. Afhankelijk van de licentie kunnen er ook andere parameters zijn vastgesteld zoals het aantal te uploaden MB (bij een licentie Bedrijfscollectie), het aantal locaties (bij een licentie ATSM-normen) of het aantal gelijktijdige gebruikers (bij een licentie SAI).

Collecties zijn een verzameling van normen waartoe gebruikers binnen uw organisatie toegang hebben. Lees meer onder Soorten collecties.

Wilt u van Nederlands aanvaarde normen de versie zonder het NEN-voorblad (bijv. ISO 9001 i.p.v. NEN-EN-ISO 9001)? Dat kan via een speciale licentie binnen NEN Connect. Zonder deze licentie kunt u alleen de Nederlands aanvaarde ISO toevoegen aan uw collectie.

Voor meer informatie over NEN Connect of persoonlijk advies neem contact met ons op. U kunt ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Mijn Bedrijf_Licenties overzicht

U ziet de licentienaam, met daaronder de licentiecode (deze kunt u gebruiken in communicatie met NEN), het aantal gebruikers per licentie, en per onderdeel van de licentie het verbruik:

  • Het aantal toegevoegde normen of documenten van het totale aantal.
    In het voorbeeld zijn in de downloadcollectie 173 normen toegevoegd en kunnen er maximaal 199 worden toegevoegd.

  • Het aantal verwijderde normen van het totale aantal te verwijderen.
    In het voorbeeld zijn er 11 normen uit de downloadcollectie verwijderd en kunnen er maximaal 20 gratis verwijderd worden per jaar.

  • Het verbruik van een licentie van een standaardpakket wordt niet getoond, omdat pakketten automatisch door NEN onderhouden worden.

  • Het verbruik van een licentie van een Plusassortiment wordt niet getoond, omdat het toevoegen van normen altijd in overleg moet gebeuren.
    In het voorbeeld zijn er 3 normen in deze licentie.