Soorten collecties

Er zijn verschillende soorten collecties mogelijk in NEN Connect.

Waar vind ik mijn collecties?
Welke collecties u ziet hangt af van uw rechten. Ga naar "Collecties" Hier vindt u een compleet overzicht van de licenties waar u toegang toe heeft. Als u klikt op een collectie komt u bij een overzicht van de normen binnen de collectie.

Achter elke collectie staat het licentienummer.  Deze kunt u gebruiken in uw communicatie met NEN. Verder ziet u in dit overzicht de soort collectie, het tegoed (alleen als beheerder) en het aantal normen binnen de collectie. Indien er de laatste 7 dagen iets gewijzigd is in de collectie wordt dat met een oranje cirkel aangegeven.

Collecties_gebruiker

Subcollecties

Subcollecties zijn bedoeld om bijv. een projectspecifieke verzameling van documenten te creëren uit de bedrijfscollectie van documenten die onder een licentie vallen. Door vervolgens projectleden toegang te geven tot deze subcollectie kan iedereen makkelijker en efficiënter de documenten geallieerd aan het project terugvinden. Lees meer over Subcollecties.

  • Een beheerder ziet alle subcollecties (en kan ze bewerken).
  • Een expert ziet alleen de subcollecties die hij of zij gemaakt heeft of toegang toe heeft.
  • En een gebruiker ziet alleen de subcollecties waar hij of zij toegang toe heeft.

Downloadcollecties

De documenten in deze collectie kun u downloaden en inzien.

Binnen deze collectie is er onderscheid in Maatwerkcollectie of standaardcollectie.

  • Met een maatwerkcollectie bepaalt uw organisatie zelf welke normen te raadplegen zijn, u stelt de collectie zelf samen. De bedrijfsbeheerder kan normen aan de collectie toevoegen en u kunt jaarlijks 10% vervangen. Gebruikers kunnen normen bij de bedrijfsbeheerder aanvragen. Lees meer over Maatwerk.
  • Bij standaardcollectie (standaardpakket) heeft NEN een selectie gemaakt van de belangrijkste normen binnen een sector of onderwerp. Bedrijfsbeheerders kunnen geen normen toevoegen aan of verwijderen uit een standaardcollectie. Bekijk onze standaardpakketten.

Attenderingscollectie

De documenten in deze collectie kunt u niet inzien. Wel wordt u op de hoogte gehouden van wijzigingen in deze documenten. Indien er wijzigingen zijn ziet u die via het tabblad ‘Recent gewijzigd’. Ook staan de meest recente wijzingen op de homepage. Beheerders en gebruikers kun zich abonneren op een attendering van wijzigingen per e-mail.

Bedrijfsdocumenten

NEN Connect biedt de mogelijkheid om uw bedrijfsdocumenten te beheren. Zo weet u zeker dat u en uw collega’s altijd toegang hebben tot deze documenten. Bovendien kunt u een relatie leggen met de beschikbare bibliografische gegevens. Uw bedrijfsdocumenten worden meegenomen in uw zoekopdrachten. Hiermee kunt u uw eigen documenten aan uw collega's beschikbaar stellen via NEN Connect.