Release notes augustus 2017

Om het gebruik van en beheren met NEN Connect makkelijker en eenvoudiger te maken hebben wij een nieuwe release uitgerold. Naast een aantal bugfixes zijn er ook enkele verbeteringen doorgevoerd in NEN Connect.

Nieuw: De rol van Expert

Samen met de mogelijkheid om subcollecties te maken heeft NEN Connect nu ook de nieuwe rol van ‘Expert’ geïntroduceerd. De Expert is bijna hetzelfde als een normale gebruiker, maar dan met het verschil dat deze subcollecties kan maken en beheren.

De rol van Expert is alleen mogelijk indien er gebruik gemaakt wordt van individuele gebruikers. Dit houdt in dat iedereen met zijn eigen e-mailadres en wachtwoord in moet loggen. Indien u over wilt stappen naar zelfregistratie van individuele gebruikers neem dan contact op met onze Klantenservice.

Ga naar 'Mijn bedrijf > Gebruiker' om de rol voor een individuele gebruiker aan te passen.

Nieuw: Subcollecties

Vanaf nu is het voor bedrijfsbeheerders en experts mogelijk om een subcollectie te maken. Een subcollectie bestaat uit een handmatige selectie van documenten die in een licentie zijn opgenomen. De eigenaar van de subcollectie bepaalt wie toegang heeft tot de subcollectie (en dus ook kan inzien). Bijzonder handig als u een beperkte set van uw documenten voor een project wilt gebruiken.

Een Expert kan alleen de subcollecties beheren die door hem/haar aangemaakt zijn, maar de bedrijfsbeheerder kan ze allemaal beheren.

  • Als er een nieuwe versie van een document beschikbaar is, wordt deze automatisch toegevoegd aan de subcollectie.
  • Als een document verwijderd wordt uit uw licentie blijft deze wel staan in de subcollectie, maar u kunt het document niet inzien.
  • Op het Collecties-tabblad of via de zoekfilters op het Documenten-tabblad kunt u zien tot welke subcollecties u toegang heeft (ook als gebruiker).

Nieuw: Favorieten

Vanaf nu kunt u documenten selecteren tot één van uw persoonlijke favorieten via de Document-detailpagina. Klik op het sterretje naast de titel om het document toe te voegen.

Met behulp van deze nieuwe filteroptie bij de zoekresultaten kunt u uw favorieten makkelijk terugvinden en er naartoe navigeren, ook als u geen toegang heeft tot de inhoud.

Nieuwe filteropties

Door de komst van uw persoonlijke favorieten en subcollecties worden de filteropties iets anders getoond op het Documenten-tabblad dan voorheen.

  • U kunt eenvoudig uw favorieten vinden door deze filteroptie te selecteren.
  • De filteropties voor subcollecties en uw normale collecties worden apart van elkaar getoond. Door middel van het in- of uitklappen van de filteropties kunt u of één of meerdere subcollecties of één of meerdere normale collecties selecteren.