Inloggen via uw bedrijfsnetwerk met een Single sign-on (SSO) koppeling

Laat uw collega's automatisch inloggen op NEN Connect

NEN Connect biedt de mogelijkheid om gebruikers te laten inloggen via uw bedrijfsnetwerk (SSO-koppeling). Met deze optie kunnen gebruikers inloggen met hun eigen bedrijfsaccount waarmee ze toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerk. Een aparte inlog aanmaken voor NEN Connect is dan niet meer nodig.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Uw IT-afdeling richt eenmalig de SSO-koppeling aan uw kant in. Aan de kant van NEN Connect doen wij dat ook. Hier hebben we documentatie voor beschikbaar hoe uw IT-afdeling dit technisch in moet regelen. Na deze inrichting kunnen uw bedrijfsnetwerk en NEN Connect gegevens over gebruikers uitwisselen. De SSO-koppeling is dan gereed voor uw collega's om te gebruiken.

Een eenmalige registratie via uw bedrijfsnetwerk is noodzakelijk. Hiermee controleert het bedrijfsnetwerk of de gebruiker inderdaad toegang mag hebben tot NEN Connect. Vervolgens wordt in NEN Connect de gebruiker geregistreerd als een geautoriseerde gebruiker van uw bedrijf.

Zo logt u in via SSO

 • Eenmalige registratie
  U moet zich eenmalig registreren via de speciale SSO-bedrijfslink. Deze link ontvangt u van de bedrijfsbeheerder of kunt u vinden via bijv. het intranet van uw bedrijf. Als u deze link volgt dan kan het zijn dat u moet inloggen met uw bedrijfsaccount waarmee u toegang heeft tot uw bedrijfsnetwerk (meestal uw e-mailadres en wachtwoord).

  Voorbeeld (registratiepagina voor NEN medewerkers):
 • Inloggen
  Na deze eenmalige registratie wordt u automatisch ingelogd. Er is een NEN Connect account voor u aangemaakt wat is gekoppeld aan uw e-mailadres. In veel gevallen wordt u in het vervolg automatisch ingelogd wanneer uw laptop aan het bedrijfsnetwerk hangt.

  Mocht u uitgelogd zijn ga dan naar www.nenconnect.nl en klik op inloggen. Voer uw e-mailadres in. Als dit een bekend SSO e-mailadres is dan verschijnt de button “Inloggen via het bedrijfsnetwerk”. Klik op de button en log vervolgens in. 
  Verschijnt de button niet? Dan moet u zich eerst nog registreren via de SSO-bedrijfslink.

Contact

Heeft u vragen of wilt u de SSO-koppeling inrichten voor uw medewerkers?

Neem dan contact op met uw persoonlijke accountmanager voor meer informatie.

"Single sign-on (afgekort SSO) stelt eindgebruikers in staat om eenmalig in te loggen waarna automatisch toegang wordt verschaft tot meerdere applicaties en resources in het netwerk."

Ook voor de gratis NEN Connect app

Heeft u eenmaal de registratie afgerond op de desktop, dan kunt u met dezelfde gegevens ook inloggen op de gratis NEN Connect app.