STAP 1: Inrichten van het bedrijfsaccount afronden

Zodra u uw persoonlijke registratie voor beheerder heeft afgerond kunt u aan de slag om de laatste puntjes op de 'i' te zetten om uw bedrijfaccount helemaal in orde brengen.

Ga naar "Mijn bedrijf > Algemeen"

In gebruikname van uw bedrijfsaccount

In minder dan 15 minuten kunt u uw bedrijfsaccount klaarzetten voor uw collega's.

STAP 1: Inrichten van het bedrijfsaccount afronden

STAP 2: Contact & Aanvragen

STAP 3: Gebruikers uitnodigen

1. Link naar bedrijfswebsite
U kunt optioneel een link toevoegen aan het logo, zodat wanneer uw collega's hierop klikken zij naar die ene pagina gaan die u wilt. Denk aan bijvoorbeeld een intranetpagina met meer informatie over de NEN Connect licentie voor uw bedrijf.

2. Voeg uw bedrijfslogo toe
Met behulp van uw bedrijfslogo zorgt u er niet alleen voor dat uw branding op orde is, maar collega's kunnen ook meteen zien of ze goed gekoppeld zijn aan het bedrijfsaccount. Dit logo wordt ook getoond in de NEN Connect app.

3. Controleer e-maildomeinnamen

Onder 'Toegestane domeinen' vindt u de e-maildomeinnaam of namen die toegekend zijn aan uw bedrijfsaccount. Hierbij gaat het om de domeinnaam die te zien is na het @-symbool in het e-mailadres van uw gebruikers.

  • Geen spaties, geen hoofdletters. Bijvoorbeeld: nen.nl
  • Meerdere domeinnamen zijn mogelijk. Graag een ";" tussen elk domein
NEN Connect - Mijn bedrijf_algemeen_logo en domeinen

Indien u e-maildomeinnamen wilt aanpassen of toevoegen, neem dan contact op met NEN Connect Klantenservice.

Elke gebruiker die zich registreert, maar niet wordt gekoppeld aan het bedrijfsaccount, krijgt wel toegang tot NEN Connect. Maar de toegang is beperkt tot de vrij beschikbare normen en alleen de bibliografische data van alle normen uit het Kernassortiment.

4. Controleer de toegangsrechten van uw gebruikers

Onderaan dezelfde pagina vindt u de optie waarmee aangegeven wordt of gebruikers zichzelf mogen registreren of niet: "Zelfregistratie toestaan". Deze optie wordt alleen zichtbaar indien er een e-maildomeinnaam is toegevoegd.

  • Staat de optie aan: dan kunnen alle gebruikers met bijpassende domeinnamen (zie erboven) zichzelf gratis registreren en worden zo automatisch gekoppeld aan het bedrijfsaccount.
  • Staan de optie uit: dan kunnen de gebruikers alleen handmatig toegevoegd worden door de beheerder, mits de domeinnamen overeenkomen, via "Mijn bedrijf > Gebruikers".
NEN Connect - Mijn bedrijf_algemeen_zelfregistratie

Indien meerdere bedrijfsaccounts gebruikmaken van dezelfde e-maildomeinnaam, dan moeten de gebruikers een keuze maken aan welke hij gekoppeld wil worden. In het geval de gebruiker uitgenodigd wordt, is dit geen optie. Zodra iemand gekoppeld is, betekent dit niet dat hij of zijn ook meteen toegang tot uw licentie(s) heeft.

Extra tips!

Schrijf u gelijk in voor automatische meldingen via e-mail voor: